Menu

Instituut HIP Bilthoven

Vanaf september 2006 is instituut HIP in Bilthoven gevestigd. Sindsdien zijn we actief in het begeleiden van leerlingen van basisschool tot universiteit. Instituut HIP is gelegen op een centrale plek, dicht in de buurt bij middelbare scholen en basisscholen. Met het openbaar vervoer is het makkelijk te bereiken.

Er wordt hard gewerkt in het stiltelokaal

De leerlingen kunnen zowel binnen als buiten van hun pauze genieten. We streven er naar om een huiselijke sfeer te creëren in het gebouw, met gezellige kleuren, vrolijke lampen en hippe meubels.

Instituut HIP Bilthoven biedt o.a. huiswerkbegeleiding, bijlessen, Remedial Teaching, één op één en in groepjes, studiecoaching en scriptiebegeleiding voor studenten van mbo tot universiteit.

 

Mocht u andere wensen hebben dan hierboven staan beschreven, dan kunt u altijd contact opnemen met ons zodat we kunnen kijken of we begeleiding op maat kunnen bieden.

Recensies

 • HIP is een fijne plek om te leren. Je krijgt oefeningen en uitleg als je iets moeilijk vindt. Je wordt overhoord als je iets moet leren. Er zijn begeleiders zoals Niels en Dieuwertje die je dan overhoren. En voordat je begint, krijg je een 'checklist' waar al je huiswerk op staat voor de dag dat je er bent. Je wordt ingecheckt door Sari of Linda en dan moet je wel je telefoon inleveren. Maar je krijgt je telefoon wel terug in de pauze en als je klaar bent. Als je je huiswerk af hebt, moet je dit op een aanvragenlijst zetten. Als er een begeleider vrij is, word je geholpen en word je werk nagekeken. Kortom, HIP is super handig en helpt je cijfers omhoog!

  Melissa, brugklas HAVO/VWO
 • HIP zorgt ervoor dat ik goed mijn schooljaar door kom. Ze motiveren en helpen mij met al mijn schoolwerk. Het beste aan HIP vind ik het feit dat ze begeleiders hebben voor elk vak, zodat ik voor elke vraag of overhoring bij iemand terecht kan met inhoudelijke kennis. Ook zorgt HIP ervoor dat ik minder gestrest mijn toetsweken in ga, omdat ze mij helpen met een goede planning. Hierdoor ga ik voorbereid mijn toetsweken in.

  Noor, 5 HAVO
 • Ik ben Jeroen, ben 18 jaar en zit nu in mijn eindexamenjaar op het Nieuwe Lyceum in Bilthoven. Ook is dit nu mijn 3e jaar op HIP huiswerkbegeleiding. HIP huiswerkbegeleiding bevalt mij zeer goed, omdat ik nu niet alleen mijn huiswerk in een goeie omgeving kan maken maar ook omdat ik direct vragen kan stellen over stof die ik niet snap. Daarnaast helpt HIP huiswerkbegeleiding je ook nog met inplannen van je toetsen zodat je op tijd begint. Met HIP weet ik zeker dat ik mijn examen haal!

  Jeroen, 6 VWO
 • Ik heb van 3 vmbo tot en met 5 havo op HIP Bilthoven gezeten als leerling. Ik ben elk jaar over gegaan in die periode en heb beide eindexamens, zonder herkansingen, gehaald. Eigenlijk heb ik het altijd naar mijn zin gehad op HIP. Het was er erg gezellig, maar had ook altijd mijn huiswerk af. Ik heb dan wel zo nu en dan lange avonden gemaakt omdat ik het net iets te gezellig maakte, maar uiteindelijk pakte het allemaal goed uit en ging ik met een goed gevoel naar huis. Ik ben nooit met tegenzin naar HIP gegaan terwijl het toch een huiswerkinstituut is en dat is nou ook niet echt het leukste om te doen. Dit kwam bij mij en bij mijn broertje en zusje ook omdat de huiswerkbegeleiders die werken op hHIP je echt het gevoel geven dat je er welkom bent en je het voor jezelf doet, maar zij je er graag bij willen helpen. HIP was eigenlijk bij mij een soort van 2e thuis. Ik heb ook op een ander huiswerkinstituut gezeten voordat ik naar HIP ging en daar had ik dat gevoel juist helemaal niet. Bij het andere instituut wilde ik er vooral niet naartoe en dit bleek ook uit slechtere resultaten op school. HIP is dus in mijn ogen zo goed omdat het je het gevoel geeft dat je thuis komt als je er binnen komt lopen. Iedereen is gezellig en aardig en daarom raad ik HIP aan als huiswerkinstituut!

  Tom van Loon
 • Tom is geslaagd en ook nog eens met goede cijfers! Zonder de unieke aanpak van HIP met de juiste begeleiding, betrokkenheid en motivering was dit echt niet gelukt.

  Ceel Elemans

Laatste berichten

Meer berichten ophalen
Klaar voor een goede start?

Lees meer

Contactgegevens

Kaart & route

Informatie

Tarieven - PDF 365KB Voorwaarden - PDF 205KB

Wie zijn wij

Miriam Lensen

Locatiedirecteur

Lieselotte Delhaye

Vestigingsmanager

Stel een vraag

Openingstijden

Maandag:13:30 tot 19:00 uur
Dinsdag:13:30 tot 19:00 uur
Woensdag:13:30 tot 19:00 uur
Donderdag:13:30 tot 19:00 uur
Vrijdag:13:30 tot 19:00 uur
Zaterdag:Gesloten
Zondag:11:00 tot 15:00 uur

Op feestdagen en tijdens de zomervakantie zijn we gesloten. Maar tijdens alle andere vakanties zijn we geopend van maandag t/m vrijdag van 11:00 tot 14:00 uur!