Menu

Instituut HIP Bussum

 

Huiswerk wordt individueel doorgenomen

Huiswerk wordt individueel doorgenomen

HIP voelt voor onze leerlingen als een fijne plek. Zij voelen zich veilig om vragen te stellen en voelen zich op hun gemak binnen ons warme, professionele en actieve team. Een ultieme omgeving voor jongeren om zich optimaal te ontplooien, tussen thuis en school in!

Op HIP zien we niet alleen leerlingen bij wie het even niet zo goed gaat op school. Voor de ene leerling gaat het om het extra steuntje in de rug of de spreekwoordelijke ‘stok achter de deur’. De ander is gebaat bij de hulp in structuur aanbrengen, organiseren en plannen. Leerlingen kunnen bij ons leren omgaan met hoogbegaafdheid, dyslexie of het leren-leren. Zo heeft iedere leerling een aparte hulpvraag waar wij mee aan de slag gaan. Met dagelijks alfa-, bèta- en gammabegeleiders in huis, worden leerlingen altijd inhoudelijk geholpen waar nodig én overhoord. Zowel mondeling als schriftelijk.

Ontspanning tijdens de pauze

Ontspanning tijdens de pauze

Ook basisschoolleerlingen kunnen op HIP terecht voor hun hulpvraag. Onze gespecialiseerde Remedial Teachers gaan samen met uw kind op zoek naar een passende vorm van begeleiding. Zo kunnen zij onder andere begeleid worden met het bijspijkeren van spelling en begrijpend lezen of rekenen, een faalangsttraining, omgaan met dyslexie of een cito-training.

HIP Bussum is vanaf april 2014 geopend. Sindsdien zijn we actief en gespecialiseerd in het begeleiden van leerlingen van de basisschool tot universiteit. Instituut HIP is gelegen op een centrale plek, dicht in de buurt bij middelbare scholen en basisscholen en is met het openbaar vervoer gemakkelijk te bereiken.

Naast huiswerkbegeleiding bieden wij bijlessen, Remedial Teaching, één-op-één-begeleiding en begeleiding in groepjes, examentraining, studiecoaching en scriptiebegeleiding voor studenten van mbo tot universiteit.

Mocht u andere wensen hebben dan hierboven beschreven, kunt u altijd contact met ons opnemen zodat we op zoek kunnen naar een begeleidingsvorm op maat.

Volg jij HIP Bussum al op social media?

        

Recensies

  • Toen ik naar HIP ging was ik radeloos, niemand dacht dat ik nog een kans had om over te gaan, maar dankzij de geweldige hulp van alle begeleiders was het mij toch nog gelukt om over te gaan naar 6 vwo.

    Thomas - 6 vwo
  • Ik zit nu al een tijdje op HIP en heb er echt heel veel aan. Ze helpen je met echt alles wat met school te maken heeft. Als je een toets hebt gaan ze die met je inplannen en als de toets uiteindelijk toch niet zo goed is gegaan ga je met ze kijken wat je fout hebt gedaan! Dat vind ik erg fijn!

    Anna Noor - 1 havo
  • HIP Bussum is het inspirerende middelpunt geweest van de schoolcarrière van onze zoon. Ze spreken de taal van het kind en weten op een originele en doortastende manier door te dringen tot deze snel afgeleide groep jong volwassenen. Niet geheel onbelangrijk: HIP levert tastbare resultaten en dat telt. HIP, gewoon DOEN!

    Jeroen en Micheline van den Biggelaar

Laatste berichten

Meer berichten ophalen
Schooljaar 2017/2018

Meld je nu aan!

Lees meer

Contactgegevens

Kaart & route

Informatie

Tarieven - PDF 110KB Voorwaarden - PDF 105KB

Wie zijn wij

Leslie Meijer

Locatiedirecteur

Jennifer Boor

Vestigingmanager
Docent Duits
Gecertificeerd faalangstcoach

Jeroen Luitse

Vestigingsmanager
Bèta-docent

Stel een vraag

Openingstijden

Maandag:13:00 tot 19:00
Dinsdag:13:00 tot 19:00
Woensdag:13:00 tot 19:00
Donderdag:13:00 tot 19:00
Vrijdag:1 op 1 begeleiding en bijles
Zaterdag:gesloten
Zondag:10:00-14:00

Op feestdagen en tijdens de zomervakantie zijn we gesloten. Maar tijdens alle andere vakanties zijn we geopend van maandag t/m vrijdag van 11:00 tot 14:00!