Menu

Instituut HIP Ede


HIP Ede is niet te missen! Wij zijn te vinden in een prachtig en ruimtelijk pand aan de Beukenlaan 4. HIP Ede biedt huiswerkbegeleiding, studiecoaching, bijlessen, RT, diagnostiek en trainingen. Wij begeleiden basisschoolleerlingen, middelbare scholieren en studenten van het mbo, van het hbo en van de universiteit.

Rustige werkplekken

Met de kennis van school en de warmte van thuis, dat is een bekende uitspraak bij instituut HIP. We creëren voor de leerlingen een warme en fijne omgeving, waar ze zich optimaal kunnen ontwikkelen. Leerlingen gaan graag naar HIP!

Huiswerkbegeleiding
De huiswerkbegeleiding van HIP Ede is gericht op leren leren en leren plannen. We geven onze leerlingen handvatten mee, zodat ze het in de toekomst zelfstandig kunnen. De Peperklip helpt ons om vlot te bepalen welke manieren van leren bij onze leerlingen passen.
Naast het leren leren en leren plannen controleren we het huiswerk en kunnen leerlingen altijd hun inhoudelijke vragen stellen. Ons streven is om de leerlingen met een lege agenda naar huis te sturen!

Bijlessen
De bijlessen bij HIP Ede zijn altijd op maat. Wij kijken naar de leervoorkeuren van onze leerlingen en spelen hierop in. Wij geven bijlessen aan basisschoolleerlingen, leerlingen in het voortgezet onderwijs en aan studenten. Het kan tenslotte altijd gebeuren dat je vastloopt! De bijlessen zijn één-op-één en na iedere bijles wordt er een kort verslag geschreven.

Bijlessen en RT basisschool
Onze Remedial Teachers en orthopedagogen staan klaar om basisschoolleerlingen te begeleiden die extra hulp nodig hebben. Hulp bij het rekenen, lezen, het spellen, schrijven of bij het begrijpend lezen. Ook als je extra oefening nodig hebt voor de cito of de NIO of hulp nodig hebt bij het omgaan met je dyslexie kan je op HIP terecht.

We gaan in overleg met de leerlingen en hun ouders, zodat we begeleiding op maat kunnen bieden.

Inchecken bij de vestigingsmanager

Leerlingen checken zich altijd in bij de vestigingsmanager

Instituut HIP
Al jaren staat Instituut HIP bekend om kwaliteit. We bieden intensieve en betrokken begeleiding. We hebben een persoonlijke band met onze leerlingen en we behalen fantastische resultaten. Kom je dat een keer ervaren op een proefdag of tijdens een proefles?

Neem gerust contact op voor een kennismakingsafspraak of voor meer informatie. Binnenlopen op de Beukenlaan kan natuurlijk ook!

 

 

Neem contact met ons op voor een kennismakingsafspraak of voor meer informatie. Binnenlopen op de Beukenlaan kan natuurlijk ook. We werken nooit met een wachtlijst!

 

follow me on facebook

Volg jij ons al op Facebook?

 

Recensies

 • Hoi Diete (en alle anderen), Het liefst zou ik iedereen wat geven. Door heel HIP ga ik over naar het 2e jaar. Het was een moeilijk tijd, maar het is bijna voorbij. Door HIP ga ik met goede moed het volgende jaar in. En ik wil natuurlijk jou bedanken voor het mooie en leerzame jaar op HIP. Dank jullie wel!

  Leerling (1vmbo/havo) - huiswerkbegeleiding
 • Onze zoon zit in 4 VWO en kampt eigenlijk al vanaf de brugklas met faalangst. Dit schooljaar kreeg hij er zo’n last van dat hij er zelf wat mee wilde doen. Na een intakegesprek met Diete en Kitty kon hij snel van start met de training. Tijdens de training was hij bezig met wat te doen als de stress toeslaat. En thuis moest hij elke dag iets opschrijven wat goed ging. Dat was in het begin nog best lastig, maar al snel kreeg hij er lol in. Langzaam zagen we hem veranderen en werd hij rustiger. En toen kwam de toetsweek eraan….best spannend. Overal in huis vonden we hele kleine briefjes met “ik kan het” erop. En inderdaad: hij kan het! De cijfers waren prima. Hij heeft nog een paar lessen “over” en die gaat hij gebruiken vlak voor de volgende toetsweek. Een echte aanrader dus!

  Leerling (4VWO) - Faalangsttraining
 • Doordat ik naast mijn afstudeerstage werkte, heb ik er toen voor gekozen om mijn afstudeerscriptie even te laten liggen tot ik daarna meer tijd zou hebben. Door persoonlijke omstandigheden, werk en weinig motivatie is dit toen op een heel laag pitje komen te staan en was ik alleen student omdat ik schoolgeld betaalde, maar verder werkte ik fulltime. Mijn afstudeeronderzoek leek een te groot ding, waar ik alsmaar meer tegenop keek en wat ik maar niet kon grijpen. Ik zag een recensie voorbijkomen van HIP, waar ik voor die tijd nog nooit van gehoord had, en besloot om in ieder geval een afspraak te maken. Die eerste afspraak beviel heel goed, Diete hielp mij om de structuur aan te brengen, samen hebben we de hoofdvraag geformuleerd en een plan uitgestippeld. Hoewel dit plan vrij ambitieus was en hoewel mijn begeleider vanuit de hogeschool er nog wel eens een hard hoofd in had, was Diete positief en zorgde ervoor dat ik wat meer zelfvertrouwen kreeg en weer geactiveerd werd als ik bij Diete was langs geweest. Deze week mag ik dan eindelijk mijn papiertje in handen gaan nemen en dat heb ik mede aan Diete te danken! Dankjewel daarvoor!

  Jannie (Pabo CHE) - scriptiebegeleiding
 • Zeer positief over de begeleiding bij HIP Ede. De kritische blik op zaken, de stok achter de deur en de 1 op 1 aandacht heb ik als erg prettig ervaren. Ik kan HIP en Diete zeker aanraden!

  Nick (HBO Communicatie) - scriptiebegeleiding
 • Onze dochter heeft van april tot juni 2016 een aantal dagen per week doorgebracht op HIP, omdat ze net even dat steuntje in de rug nodig had om met allemaal voldoendes over te gaan naar 2 havo. De havo/vwo brugklas is behoorlijk pittig als je havo-advies hebt gekregen vanaf de basisschool en daarom hebben wij in mei besloten om de laatste paar maanden van de brugklas hulp in te roepen van HIP. Onze dochter wilde eigenlijk zelf niet, maar na een paar keer geweest te zijn zag ze zelf ook wel in dat het een goede keuze was en daarna ging ze zonder mopperen naar HIP toe. Het was niet zo dat ze niet kon plannen, dat kan ze prima, maar het was juist meer de inhoudelijke begeleiding en het leren leren. Uiteindelijk is ze ook met allemaal voldoendes op haar eindrapport overgegaan naar 2 havo Cultuur & Media. Bij deze nogmaals dank aan HIP. Momenteel gaat het goed met onze dochter in 2 havo en heeft ze de hulp van HIP niet nodig, maar als ze in de toekomst weer hulp nodig heeft, dan gaan we zeker weer naar HIP toe.  Een aanrader voor iedereen die even een steuntje in de rug nodig heeft.

  (1HAVO/VWO) - Huiswerkbegeleiding

Laatste berichten

Meer berichten ophalen
Wat is jouw

goede voornemen?

Lees meer

Contactgegevens

Kaart & route

Informatie

Tarieven - PDF 164KB Voorwaarden - PDF 66KB

Wie zijn wij

Diete de Vos

Locatiedirecteur

Johanna Heijdel

Vestigingsmanager

Stel een vraag

Openingstijden

Maandag:13:00 tot 19:00
Dinsdag:13:00 tot 19:00
Woensdag:13:00 tot 19:00
Donderdag:13:00 tot 19:00
Vrijdag:13:00 tot 19:00
Zaterdag:Gesloten
Zondag:Gesloten

Tijdens alle vakanties zijn we geopend van maandag t/m vrijdag van 11:00 tot 14:00! Op feestdagen zijn we gesloten.

Bijlessen in de avonduren en in het weekend zijn mogelijk in overleg.