Menu

Instituut HIP Zeist


Op 1 april 2017 heeft HIP Zeist haar deuren geopend en daarmee is de veertiende vestiging van instituut HIP een feit! In een prachtig en ruimtelijk pand aan de 1e Dorpsstraat 2 zijn we actief in het begeleiden van leerlingen van basisschool tot universiteit. Daarnaast bieden wij ook studiecoaching, bijlessen, RT, diagnostiek en trainingen aan. Instituut HIP Zeist is gelegen op een centrale locatie, omringd door verschillende middelbare scholen en basisscholen.

Rustige werkplekken

Met de kennis van school en de warmte van thuis, dat is een bekende uitspraak bij instituut HIP. We creëren voor de leerlingen een warme en fijne omgeving, waar ze zich optimaal kunnen ontwikkelen. Leerlingen gaan graag naar HIP!

Huiswerkbegeleiding
Als de leerlingen binnenkomen checken ze altijd in bij de vestigingsmanager. Deze heeft het huiswerk en alle proefwerken in ons planningssysteem gezet. De vestigingsmanager bespreekt samen met de leerling de planning voor die dag. De leerlingen gaan vervolgens zelfstandig aan de slag in ons stiltelokaal. Als ze vastlopen, of als ze een vak geleerd of gemaakt hebben, dan haalt een begeleider de leerlingen op. De begeleider kijkt het maakwerk na, overhoort het leerwerk mondeling én schriftelijk of beantwoordt inhoudelijke vragen. De begeleiding is altijd minimaal 1-op-4. We begeleiden onze leerlingen bij het leren leren, leren plannen en we kijken naar wat de leerling nodig heeft om goed te kunnen leren.

Aan het einde van de HIP-dag checken de leerlingen altijd uit bij de vestigingsmanager. Deze gaat na of alle beoordelingen in het planningssysteem staan, zodat ouders thuis kunnen meelezen. Er is regelmatig contact tussen de vestigingsmanager en de ouders, mentor en docenten van onze leerlingen. Zo zorgen we dat alle neuzen dezelfde kant op staan en kunnen we elkaar aanvullen in de begeleiding van de leerlingen.

Huiswerkbegeleiding is ook mogelijk voor basisschoolleerlingen. Zij zitten in kleine groepjes in een aparte ruimte. Er is volop ruimte voor individuele aandacht en er wordt rekening gehouden met de concentratieboog van de leerlingen.

Bijlessen
De bijlessen bij HIP Zeist zijn altijd op maat. Wij kijken naar de leervoorkeuren van onze leerlingen en spelen hierop in. Wij geven bijlessen aan basisschoolleerlingen, leerlingen in het voortgezet onderwijs en aan studenten. Het kan tenslotte altijd gebeuren dat je vastloopt! De bijlessen zijn één-op-één en na iedere bijles wordt er een kort verslag geschreven. Zo kunnen ouders lezen wat er gedaan is, wat er goed ging, wat er minder goed ging en welke afspraken er gemaakt zijn.

HIP4KIDS: RT in groepjes

Bijlessen en RT basisschool
Onze Remedial Teachers en orthopedagogen staan klaar om basisschoolleerlingen te begeleiden die extra hulp nodig hebben. Hulp bij het rekenen, lezen, het spellen, schrijven of bij het begrijpend lezen. Ook als je extra oefening nodig hebt voor de cito of de NIO of hulp nodig hebt bij het omgaan met je dyslexie kan je op HIP terecht.

Instituut HIP Zeist biedt huiswerkbegeleiding, bijlessen voor alle vakken en alle niveaus, remedial teaching, studiecoaching, scriptiebegeleiding voor alle vervolgopleidingen en allerlei trainingen. Daarnaast kunnen leerlingen en hun ouders ook bij Instituut HIP terecht voor diagnostiek en advies. We gaan in overleg met de leerlingen en hun ouders, zodat we begeleiding op maat kunnen bieden.

Al jaren staat Instituut HIP bekend om kwaliteit. We bieden intensieve en betrokken begeleiding. We hebben een persoonlijke band met onze leerlingen en we behalen fantastische resultaten. Neem gerust contact met ons op voor een kennismakingsafspraak of voor meer informatie. Binnenlopen op de 1e Dorpsstraat kan natuurlijk ook!

Laatste berichten

Meer berichten ophalen
Klaar voor de start?

Leren-Leren bij HIP!

Lees meer

Adres

1e Dorpsstraat 2
3701 HB Zeist
06-22618948
088-4008606


Kaart & route

Informatie

Tarieven - PDF 357KB Voorwaarden - PDF 109KB

Wie zijn wij

Miriam Lensen

Locatiedirecteur

Diete de Vos

Locatiedirecteur

Janneke Holstege

Vestigingsmanager
Orthopedagoog

Stel een vraag

Openingstijden

Maandag:13:30 tot 19:00
Dinsdag:13:30 tot 19:00
Woensdag:13:30 tot 19:00
Donderdag:13:30 tot 19:00
Vrijdag:13:30 tot 19:00
Zaterdag:Gesloten
Zondag:11:00 tot 15:00

Tijdens alle vakanties zijn we geopend van maandag t/m vrijdag van 11:00 tot 15:00! Op feestdagen zijn we gesloten.

Bijlessen in de avonduren en in het weekend zijn mogelijk in overleg.