Menu

Soms kan het zo lastig zijn: huiswerk. Heb je wel eens bergen huiswerk voor veel verschillende vakken? Soms weet je niet meer waar je moet beginnen! Wij hebben een paar tips voor je, zodat het huiswerk net even iets makkelijker wordt.

Vijf tips voor het maken van je huiswerk:

  1. Als je uit school komt denk je niet gelijk: “yes, ik ga huiswerk maken!”. Toch is dat wel het handigste om te doen. Als je net uit school komt zit alles nog vers in je geheugen. Heel handig voor het maken van je huiswerk natuurlijk. Probeer jezelf aan te leren dat je uit school naar huis gaat, iets drinkt en/of eet en dan gelijk aan je huiswerk begint. Je zult merken dat het werkt en je hebt daarna tijd voor leuke dingen!
  2. Ja en dan moet je beginnen.. maar waar? Maak voor jezelf een overzicht van al het huis- en leerwerk dat je moet doen. Zet bovenaan de lijst wat het belangrijkste is. Zo zorg je dat je niks vergeet en weet je waar je moet beginnen.
  3. Je telefoon is natuurlijk heel leuk, maar niet handig als je huiswerk moet maken. Natuurlijk zijn de appjes belangrijk en natuurlijk ben je bang dat je misschien wel een live video op Instagram mist.. maar des te meer tijd heb je na je huiswerk! Zorg dat je je telefoon ergens legt waar je hem niet kan zien, anders is het alsnog een grote afleiding.
  4. Voor al dat harde werken mag je jezelf natuurlijk belonen. Je kan met jezelf afspreken dat je na een bepaalde tijd (bijvoorbeeld 30 minuten) of na een paar vakken even pauze mag nemen. Dat kan een moment zijn dat je even op je telefoon kijkt of even wat drinkt. Zorg ervoor dat de pauze niet te lang duurt, anders ben je je concentratie kwijt!
  5. De laatste tip, maar misschien ook wel de belangrijkste. Begin op tijd! Ik snap dat je dat al heel vaak gehoord hebt, maar het helpt echt. Door vooruit te plannen hoef je minder in één keer te doen en dat scheelt uiteindelijk natuurlijk heel veel tijd.

Huiswerkbegeleiding

Lukt het ondanks alle tips toch nog niet helemaal om al je huiswerk af te krijgen of heb je moeite met bepaalde vakken? Wij kunnen je helpen! In de huiswerkbegeleiding besteden wij niet alleen aandacht aan het huiswerk zelf, maar ook aan het leren leren. Wij gaan samen met jou ontdekken hoe jij het beste kan leren. Is er één vak waar je moeite mee hebt? Dan hebben wij ook bijlessen. Daar kan je één op één al je vragen stellen en aan alle dingen werken waar jij nog moeite mee hebt.

Succes!

terug

Heeft u een vraag?