Menu

Instituut HIP Utrecht Oost


Bij Instituut HIP Utrecht Oost helpen we leerlingen van de middelbare school en de basisschool met huiswerk en het behalen van goede resultaten. Studenten van zowel het mbo, het hbo en het wo kunnen bij ons terecht voor scriptie- en studiebegeleiding.

Leren in stijl

Instituut HIP Utrecht Oost is verhuisd! We zitten vanaf augustus 2017 in een prachtig pand aan de Biltstraat. De hoge plafonds, de vele ramen en de oude details maken het pand een geweldige plek om te leren. Met de kennis van school en de warmte van thuis, dat is een bekende uitspraak bij instituut HIP. We creëren voor de leerlingen een warme en fijne omgeving, waar ze zich optimaal kunnen ontwikkelen. Leerlingen gaan graag naar HIP!

Huiswerk wordt individueel doorgenomen

Met iedere leerling wordt het huiswerk doorgenomen

 

 Huiswerkbegeleiding

Als de leerlingen binnenkomen checken ze altijd in bij de vestigingsmanager. Deze heeft het huiswerk en alle proefwerken in ons planningssysteem gezet. De vestigingsmanager bespreekt samen met de leerling de planning voor die dag. De leerlingen gaan vervolgens zelfstandig aan de slag in ons stiltelokaal. Als ze vastlopen, of als ze een vak geleerd of gemaakt hebben, dan haalt een begeleider de leerlingen op. De begeleider kijkt het maakwerk na, overhoort het leerwerk mondeling én schriftelijk of beantwoordt inhoudelijke vragen. De begeleiding is altijd minimaal 1-op-4. We begeleiden onze leerlingen bij het leren leren, leren plannen en we kijken naar wat de leerling nodig heeft om goed te kunnen leren.

Aan het einde van de HIP-dag checken de leerlingen altijd uit bij de vestigingsmanager. Deze gaat na of alle beoordelingen in het planningssysteem staan, zodat ouders thuis kunnen meelezen. Er is regelmatig contact tussen de vestigingsmanager en de ouders. Zo zorgen we dat de neuzen dezelfde kant op staan en kunnen we elkaar aanvullen in de begeleiding van de leerlingen.

Huiswerkbegeleiding is ook mogelijk voor basisschoolleerlingen – HIP4kids. Zij zitten in kleine groepjes in een aparte ruimte. Er is volop ruimte voor individuele aandacht en er wordt rekening gehouden met de concentratieboog van de leerlingen.

Bijlessen

De bijlessen bij HIP Utrecht Oost zijn altijd op maat. Wij kijken naar de leervoorkeuren van onze leerlingen en spelen hierop in. Wij geven bijlessen aan basisschoolleerlingen, leerlingen in het voortgezet onderwijs en aan studenten. Het kan tenslotte altijd gebeuren dat je vastloopt! De bijlessen zijn één-op-één en na iedere bijles wordt er een kort verslag geschreven. Zo kunnen ouders lezen wat er gedaan is, wat er goed ging, wat er minder goed ging en welke afspraken er gemaakt zijn.

Bijlessen en RT basisschool

Onze Remedial Teachers en orthopedagogen staan klaar om basisschoolleerlingen te begeleiden die extra hulp nodig hebben. Hulp bij het rekenen, het spellen of bij het begrijpend lezen. Ook als je extra oefening nodig hebt voor de cito of de NIO of hulp nodig hebt bij het omgaan met je dyslexie kan je op HIP terecht.

Meer informatie?

Instituut HIP Utrecht Oost biedt huiswerkbegeleidingbijlessen voor alle vakken en alle niveaus, remedial teachingstudiecoachingscriptiebegeleiding voor alle vervolgopleidingen en allerlei trainingen. We gaan in overleg met de leerlingen en hun ouders, zodat we begeleiding op maat kunnen bieden.

Zoekt u iets anders of iets extra’s? Neem gerust contact met ons op voor een kennismakingsafspraak of voor meer informatie. Binnenlopen op de Biltstraat kan natuurlijk ook. We werken nooit met een wachtlijst!

Recensies

  • Vandaag hebben we definitief gehoord dat Anna niet alleen haar jaar heeft gehaald, maar zelfs haar propedeuse! We zijn er ongelooflijk blij mee zoals je begrijpt, en we zijn jou heel erg erkentelijk voor je hulp. Je hebt Anna echt een zetje in de rug gegeven toen ze dat het hardst nodig had, haar geholpen om een leerstrategie te vinden die bij haar past, geholpen met plannen en moed ingesproken. Heel erg bedankt daarvoor! Ook Charlotte heeft een belangrijke bijdrage geleverd met de rekenbijlessen! Mocht Anna nog eens behoefte hebben aan studiecoaching, dan weten we je te vinden.

    Tineke van Kooten over haar dochter Anna (HBO-V, jaar 1)
  • Sinds mijn zoon naar HIP gaat, is er rust in huis. Door de geboden structuur bij het plannen, voorbereiden en maken van zijn huiswerk en toetsen is hij meer in balans. Voorheen was er alle dagen stress als hij naar school moest en thuiskwam. Hij was niet in staat thuis te werken en had geen overzicht. HIP geeft hem houvast en biedt hem steun. Via een online programma kan mijn zoon, maar ook ik, inzien wat hij heeft gedaan en wat hij nog moet doen. Hij kan zich met de deskundige begeleiding goed richten op de lesstof en als hij vragen heeft, staan de medewerkers voor hem klaar. Ik ben erg tevreden over HIP en zal dit huiswerkinstituut direct aanraden bij vrienden en bekenden.

    Christien Wynia over haar zoon Pier (1 Havo)
  • De begeleiding bij HIP is erg persoonlijk.  De sfeer is huiselijk, en de omgang met de leerlingen is heel ontspannen. Duncan gaat er met plezier naar toe, hij wordt daar op een positieve manier gestimuleerd om aan het werk te gaan. Zijn cijfers gaan vooruit, maar ook zijn zelfvertrouwen groeit. Het contact tussen HIP en ons is heel fijn.  

    Elselinde Wisman over haar zoon Duncan (4 Havo)

Laatste berichten

Meer berichten ophalen
Klaar voor de start?

Lees meer

Contactgegevens

Kaart & route

Informatie

Tarieven - PDF 126KB Voorwaarden - PDF 141KB

Wie zijn wij

Miriam Lensen

Locatiedirecteur

Diete de Vos

Locatiedirecteur

Kirsten Muller

Vestigingsmanager

Stel een vraag

Openingstijden

Maandag:13.00 - 19.00 uur
Dinsdag:13.00 - 19.00 uur
Woensdag:13.00 - 19.00 uur
Donderdag:13.00 - 19.00 uur
Vrijdag:13.00 - 19.00 uur
Zaterdag:Gesloten
Zondag:11:00 - 15:00 uur

Op feestdagen en tijdens de zomervakantie zijn we gesloten. Maar tijdens alle andere vakanties zijn we geopend van maandag t/m vrijdag van 11:00 tot 14:00!