Menu

Instituut HIP Utrecht West

In Utrecht West is sinds het voorjaar 2016 instituut HIP gevestigd. HIP Utrecht West is gelegen aan het Merwedekanaal, met het uitzicht op de sluisjes.  Centraal in Oog in Al, gemakkelijk te bereiken en in mooie lichte, sfeervolle lokalen ontvangen we leerlingen van basisschool tot universiteit. 

Zoals op iedere vestiging van Instituut HIP staat ‘de kennis van school en de warmte van thuis’ centraal. Leerlingen kunnen bij ons terecht om te leren in een huiselijke sfeer met ervaren begeleiders. We geven o.a. huiswerkbegeleiding, bijles, remedial teaching, studiecoaching, cito-training en scriptiebegeleiding.

huiswerkbegeleiding oog in al

Het team van Instituut HIP Utrecht West

Huiswerkbegeleiding

Als de leerlingen binnenkomen checken ze in en wordt er samen met de huiswerkbegeleider gekeken wat de planning is voor die dag. De begeleiding is maximaal 4 kinderen bij 1 begeleider.  De begeleider kijkt het maakwerk na, overhoort het leerwerk mondeling én schriftelijk of beantwoordt inhoudelijke vragen. We begeleiden onze leerlingen bij het leren leren, leren plannen en we kijken naar wat de leerling nodig heeft om goed te kunnen leren. Aan het einde van de dag wordt alles per leerling gecontroleerd en alles wordt vastgelegd in ons planningssysteem. Ouders kunnen dit ook inzien. Er is regelmatig contact tussen de vestigingsmanager en de ouders, mentor en docenten van onze leerlingen. Zo zorgen we dat alle neuzen dezelfde kant op staan en kunnen we elkaar aanvullen in de begeleiding van de leerlingen.

Bijlessen

De bijlessen bij HIP Utrecht West zijn altijd op maat. Wij kijken naar de leervoorkeuren van onze leerlingen en spelen hierop in. Wij geven bijlessen aan basisschoolleerlingen, leerlingen in het voortgezet onderwijs en aan studenten. Het kan tenslotte altijd gebeuren dat je vastloopt! De bijlessen zijn één-op-één en na iedere bijles wordt er een kort verslag geschreven. Zo kunnen ouders lezen wat er gedaan is, wat er goed ging, wat er minder goed ging en welke afspraken er gemaakt zijn.

Eindexamentraining

Ook voor eindexamentraining  kunnen leerlingen terecht bij ons. In twee weken tijd kan de leerling in een intensief programma de laatste voorbereidingen doen voor zijn examens, in de weken voor het eindexamen (eind april, begin mei) . Alle eindexamenkandidaten zijn welkom, op alle niveaus, bekenden uit de huiswerkbegeleiding van HIP of nieuwe aanmeldingen. Van 10 tot 15 uur wordt er hard gewerkt met deskundige begeleiders. Er wordt geoefend met examens van voorgaande jaren, alle stof wordt herhaald en het werk van de leerling wordt gecontroleerd, overhoord en individueel besproken. Ook wordt er een goede planning per leerling gemaakt voor de resterende tijd. Uiteraard wordt er dagelijks een gezonde lunch door ons verzorgd.

Let op, schrijf uw kind wel op tijd in voor de eindexamentraining in april/mei, zodat uw kind verzekerd is van een plekje.  Aanmelden kan vanaf december.

Bijlessen en Remedial Teaching basisschool

Onze Remedial Teachers en orthopedagogen staan klaar om basisschoolleerlingen te begeleiden die extra hulp nodig hebben. Hulp bij het rekenen, het spellen of bij het begrijpend lezen. Ook als je extra oefening nodig hebt voor de cito of de NIO of hulp nodig hebt bij het omgaan met je dyslexie kan je op HIP terecht.

Al jaren staat Instituut HIP bekend om kwaliteit, een persoonlijke band met leerlingen en fantastische resultaten. Ook Instituut HIP in Oog in Al staat garant voor die kwaliteit. We denken graag met u mee. Neem dus gerust contact met ons op zodat we elkaar kunnen leren kennen en kunnen praten over de mogelijkheden.

Mocht u andere wensen hebben dan hierboven staan beschreven, dan kunt u ons ook altijd bellen of mailen zodat we kunnen kijken of we begeleiding op maat kunnen bieden.

follow me on facebook   follow me on instagram

 

Recensies

 • Monique is heel toegankelijk en vriendelijk, zowel voor de ouders als de leerlingen. Vanaf het eerste moment klikt het gewoon....zou het wel fijn zijn als meer leerkrachten zo toegankelijk en meedenkend zijn als Monique. Dan zou HIP overbodig zijn, ben ik bang.

  Moeder van Lola
 • Wij ervaren Monique als een betrokken en prettig persoon, die oog heeft voor wat kinderen nodig hebben om te kunnen doen wat van hen gevraagd wordt. Ze is flexibel in het zoeken naar oplossingen met steeds het gestelde doel voor ogen. Daarbij is ze ook nog eens positief ingesteld. Daarmee zet ze een constructieve sfeer neer.

  Ouders van een "HIP leerling"
 • Wij zijn zeer positief over de kwaliteit die bij het HIP wordt geboden. Zowel qua structuur (hoe ze met ons meedenken, flexibel zijn in het oplossen van problemen, communiceren, maar ook onze dochter structuur bieden bij het maken van huiswerk) als de inhoudelijke begeleiding (er zitten inhoudelijk sterke begeleiders). Onze dochter heeft zeer veel moeite met het maken van huiswerk en er dus een hekel aan. Des te specialer dat ze de sfeer fijn vindt bij HIP, zich echt op haar gemak voelt daar (‘het voelt als een tweede thuis’ zijn haar eigen woorden). Monique zet daarin ook de toon door haar ontspannen en positieve houding.

  Een moeder over de huiswerkbegeleiding van haar dochter ( HAVO 3)
 • In het voorwoord van zijn afstudeerscriptie schrijft Reinier het volgende: Ook zou ik graag mevrouw M. Keurentjes willen bedanken. Haar steun en advies bij de tijdsplanning zijn belangrijk geweest om dit resultaat te bereiken.

  Reinier (HBO) over de begeleiding bij het schrijven van zijn scriptie
 • In eerste instantie voelde het voor onze dochter als 'Homework In Prison', maar nu ervaart ze het als erg fijn. De begeleiding is uitstekend, er wordt (samen) een planning gemaakt, overhoord, oefentoetsen gemaakt. Kortom al het mogelijke wordt eraan gedaan in samenspraak met ons als ouders. Voor ons èchte aanrader toen we thuis dreigden vast te lopen met onze brugpieper!

  Martine over de huiswerkbegeleiding voor Lotte ( HAVO 1)

Laatste berichten

Meer berichten ophalen

Contactgegevens

Kaart & route

Informatie

Tarieven - PDF 98KB Voorwaarden - PDF 178KB

Wie zijn wij

Monique Keurentjes

Locatiedirecteur

Daan Scherpenzeel

Vestigingsmanager

Iris Kleijer

Vestigingsmanager

Stel een vraag

Openingstijden

Maandag:13.00 - 19.00 uur
Dinsdag:15.00 - 19.00 uur
Woensdag:15.00 - 19.00 uur
Donderdag:15.00 - 19.00 uur
Vrijdag:16.00 - 19.00 uur
Zaterdag:Gesloten
Zondag:11.00 - 15.00

Op feestdagen zijn wij gesloten. In de zomer zijn wij geopend voor bijspijkercursussen.