Instituut HIP Utrecht West

In Utrecht West is sinds het voorjaar 2016 instituut HIP gevestigd. HIP Utrecht West is gelegen aan het Merwedekanaal, met het uitzicht op de sluisjes.  Centraal in Oog in Al, gemakkelijk te bereiken en in mooie lichte, sfeervolle lokalen ontvangen we leerlingen van basisschool tot universiteit. 

Zoals op iedere vestiging van Instituut HIP staat ‘de kennis van school en de warmte van thuis’ centraal. Leerlingen kunnen bij ons terecht om te leren in een huiselijke sfeer met ervaren begeleiders. We geven o.a. huiswerkbegeleiding, bijles, remedial teaching, studiecoaching, cito-training en scriptiebegeleiding.

huiswerkbegeleiding oog in al
Het team van Instituut HIP Utrecht West

Huiswerkbegeleiding

Als de leerlingen binnenkomen checken ze in en wordt er samen met de huiswerkbegeleider gekeken wat de planning is voor die dag. De begeleiding is maximaal 4 kinderen bij 1 begeleider.  De begeleider kijkt het maakwerk na, overhoort het leerwerk mondeling én schriftelijk of beantwoordt inhoudelijke vragen. We begeleiden onze leerlingen bij het leren leren, leren plannen en we kijken naar wat de leerling nodig heeft om goed te kunnen leren. Aan het einde van de dag wordt alles per leerling gecontroleerd en alles wordt vastgelegd in ons planningssysteem. Ouders kunnen dit ook inzien. Er is regelmatig contact tussen de vestigingsmanager en de ouders, mentor en docenten van onze leerlingen. Zo zorgen we dat alle neuzen dezelfde kant op staan en kunnen we elkaar aanvullen in de begeleiding van de leerlingen.

Bijlessen

De bijlessen bij HIP Utrecht West zijn altijd op maat. Wij kijken naar de leervoorkeuren van onze leerlingen en spelen hierop in. Wij geven bijlessen aan basisschoolleerlingen, leerlingen in het voortgezet onderwijs en aan studenten. Het kan tenslotte altijd gebeuren dat je vastloopt! De bijlessen zijn één-op-één en na iedere bijles wordt er een kort verslag geschreven. Zo kunnen ouders lezen wat er gedaan is, wat er goed ging, wat er minder goed ging en welke afspraken er gemaakt zijn.

Eindexamentraining

Ook voor eindexamentraining  kunnen leerlingen terecht bij ons. In twee weken tijd kan de leerling in een intensief programma de laatste voorbereidingen doen voor zijn examens, in de weken voor het eindexamen (eind april, begin mei) . Alle eindexamenkandidaten zijn welkom, op alle niveaus, bekenden uit de huiswerkbegeleiding van HIP of nieuwe aanmeldingen. Van 10 tot 15 uur wordt er hard gewerkt met deskundige begeleiders. Er wordt geoefend met examens van voorgaande jaren, alle stof wordt herhaald en het werk van de leerling wordt gecontroleerd, overhoord en individueel besproken. Ook wordt er een goede planning per leerling gemaakt voor de resterende tijd. Uiteraard wordt er dagelijks een gezonde lunch door ons verzorgd.

Let op, schrijf uw kind wel op tijd in voor de eindexamentraining in april/mei, zodat uw kind verzekerd is van een plekje.  Aanmelden kan vanaf december.

Bijlessen en Remedial Teaching basisschool

Onze Remedial Teachers en orthopedagogen staan klaar om basisschoolleerlingen te begeleiden die extra hulp nodig hebben. Hulp bij het rekenen, het spellen of bij het begrijpend lezen. Ook als je extra oefening nodig hebt voor de cito of de NIO of hulp nodig hebt bij het omgaan met je dyslexie kan je op HIP terecht.

Al jaren staat Instituut HIP bekend om kwaliteit, een persoonlijke band met leerlingen en fantastische resultaten. Ook Instituut HIP in Oog in Al staat garant voor die kwaliteit. We denken graag met u mee. Neem dus gerust contact met ons op zodat we elkaar kunnen leren kennen en kunnen praten over de mogelijkheden.

Mocht u andere wensen hebben dan hierboven staan beschreven, dan kunt u ons ook altijd bellen of mailen zodat we kunnen kijken of we begeleiding op maat kunnen bieden.

follow me on facebook   follow me on instagram

 

Recensies


Wij zijn heel tevreden over de begeleiding van HIP Utrecht West. De bijles heeft zekerheid gegeven en was voor onze dochter net een zetje dat ze nodig had. Met vertrouwen kan ze weer verder. Het is zo goed bevallen dat we onze zoon ook hebben aangemeld.

Inge over haar dochter Stine (groep 7)
Ha Monique,Even laten weten dat Sophie een 6,9 had voor haar hertentamen economie! De bijlessen die je op zo’n korte termijn voor ons kon regelen, waren doorslaggevend. Ze heeft nu ook veel meer zelfvertrouwen gekregen! Het klikt prima met Emily en ze doen in zo’n uurtje heel veel samen. Ik vind het ook heel fijn om na elke les te lezen hoe de bijlessen zijn verlopen en wat is afgesproken. Supergoed systeem.Dus nogmaals bedankt voor je snelle actie!

Hanneke over de bijlessen voor haar dochter Sophie (5 havo)
Bedankt voor de begeleiding van Tess met Wiskunde en NaSk! Geslaagd in één keer door Tess haar inzet en ook door jullie begeleiding!

Tonnie over de examentraining voor haar dochter Tess
Erg in de stress vanwege een Spaans tentamen stuurde ik Monique, locatiedirecteur van HIP Utrecht West, een mailtje. Binnen zeer korte tijd had ik een mailtje terug dat ze op zoek was gegaan naar een bijlesdocent. Een dag later stond er een leuke bijlesdocente voor mij klaar; Marije. Monique opende zelfs het pand voor ons buiten de openingstijden. Goede bijles gekregen en het tentamen met een 7,3 gehaald. Monique zet zich enorm voor je in en is begaan met je studieresultaten. Echt top!

David (laatstejaars student International Business aan de Hogeschool Utrecht) over zijn spoedbijlessen Spaans
Ik wil jullie in ieder geval allebei erg bedanken voor de moeite en tijd die jullie in mij gestoken hebben afgelopen 11 weken om mijn Engels beter te krijgen Ik heb echt het gevoel alsof ik binnen 11 lessen 2 jaar aan Engels heb ingehaald. En verder ook bedankt met de planning en het regelen voor ontzettend leerzame remedial teaching lessen van Janna!

Thom (HBO) over zijn bijlessen Engels en Studiecoaching
Wij zijn blij dat we gekozen hebben voor HIP. Monique is vriendelijk, duidelijk en komt afspraken na. Je merkt direct dat ze haar zaken goed op orde heeft en weet waar ze mee bezig is. De warme sfeer en de deskundige begeleiding hebben het zelfvertrouwen van onze zoon goed gedaan. Ik zou HIP zeker aanraden.

Tijs over de Remedial Teaching Rekenen voor zijn zoon Kees (groep 8)
In eerste instantie voelde het voor onze dochter als 'Homework In Prison', maar nu ervaart ze het als erg fijn. De begeleiding is uitstekend, er wordt (samen) een planning gemaakt, overhoord, oefentoetsen gemaakt. Kortom al het mogelijke wordt eraan gedaan in samenspraak met ons als ouders. Voor ons èchte aanrader toen we thuis dreigden vast te lopen met onze brugpieper!

Martine over de huiswerkbegeleiding voor Lotte ( HAVO 1)
In het voorwoord van zijn afstudeerscriptie schrijft Reinier het volgende: Ook zou ik graag mevrouw M. Keurentjes willen bedanken. Haar steun en advies bij de tijdsplanning zijn belangrijk geweest om dit resultaat te bereiken.

Reinier (HBO) over de begeleiding bij het schrijven van zijn scriptie
Wij zijn zeer positief over de kwaliteit die bij het HIP wordt geboden. Zowel qua structuur (hoe ze met ons meedenken, flexibel zijn in het oplossen van problemen, communiceren, maar ook onze dochter structuur bieden bij het maken van huiswerk) als de inhoudelijke begeleiding (er zitten inhoudelijk sterke begeleiders). Onze dochter heeft zeer veel moeite met het maken van huiswerk en er dus een hekel aan. Des te specialer dat ze de sfeer fijn vindt bij HIP, zich echt op haar gemak voelt daar (‘het voelt als een tweede thuis’ zijn haar eigen woorden). Monique zet daarin ook de toon door haar ontspannen en positieve houding.

Een moeder over de huiswerkbegeleiding van haar dochter ( HAVO 3)
Wij ervaren Monique als een betrokken en prettig persoon, die oog heeft voor wat kinderen nodig hebben om te kunnen doen wat van hen gevraagd wordt. Ze is flexibel in het zoeken naar oplossingen met steeds het gestelde doel voor ogen. Daarbij is ze ook nog eens positief ingesteld. Daarmee zet ze een constructieve sfeer neer.

Ouders van een “HIP leerling”
Monique is heel toegankelijk en vriendelijk, zowel voor de ouders als de leerlingen. Vanaf het eerste moment klikt het gewoon....zou het wel fijn zijn als meer leerkrachten zo toegankelijk en meedenkend zijn als Monique. Dan zou HIP overbodig zijn, ben ik bang.

Moeder van Lola

Laatste berichten


Zorgen om de leerprestaties van je kind?

18 oktober 2018

Levert huiswerk maken stress op? Bij Instituut HIP helpen we leerlingen weer te focussen, te plannen en effectief te leren. Een hele zorg minder voor de leerling en u als ouder. Zonder telefoon Een middag bij HIP begint standaard met een ritueel: leerlingen komen van school, vertellen hun belevenissen, drinken limonade […]

Lees meer

CITO testen….. Er wordt weken naartoe geleefd, het levert soms slapeloze nachten op en iedere basisschoolleerling krijgt ermee te maken: de CITO-toets. Heel vreemd is het niet, want er hangt veel af van de score. De CITO-prestaties van een leerling kunnen nog jarenlang gevolgen hebben voor zijn of haar schoolniveau. […]

Lees meer

Bij Instituut HIP begrijpen we maar al te goed dat leren niet altijd even leuk is. Gelukkig zijn er websites die het wat makkelijker én leuker kunnen maken. De lijst hieronder bevat de 10 beste websites die iedere scholier zou moeten kennen. Op Instituut HIP gebruiken we deze websites dan […]

Lees meer

Zelfs zes jaar na dato kan ik het me nog goed herinneren: de schuldige blik van mijn docent Kunst & Beeldende Vorming. Mompelend bood hij zijn excuses aan aan mij en mijn werkstuk partner. Hij was ons profielwerkstuk kwijtgeraakt. Enkele vruchteloze zoektochten verder besloot hij op te geven en ons […]

Lees meer

What is HIP and Happening?   Deze nieuwsbrief staat vol met nieuws vanuit de gehele HIP Familie. Zeg maar: een mega update! Alle bedrijven die tot onze groep behoren staan hierin beschreven met een kleine terugblik op 2018, maar vooral ook met een grote vooruitblik: op naar 2018-2019! HIP is een […]

Lees meer

Het hebben van een overvolle agenda, door de bomen het bos niet meer zien en het toeslaan van paniek en/of stress. Het zijn factoren die meespelen zodra een nieuw schooljaar in de brugklas gaat beginnen. Met name in de brugklas is álles nieuw en worden deze struikelblokken herkend. Je krijgt […]

Lees meer

Veilig oversteken met Brugklastraining bij Instituut HIP! De eerste dag van de brugklas, wie heeft daar geen herinneringen aan? Dolen door een groot, onbekend gebouw met tientallen lokalen. Een rooster, een schoolagenda, een cijfersysteem en vooral: heel veel vakken. En heel veel huiswerk. Het kan zomaar gebeuren dat een kersverse […]

Lees meer

Huiswerk maken is belangrijk. Wetenschappelijk is bewezen dat huiswerk maken en leren een duidelijk positief verband heeft met de schoolprestaties. Pubers kunnen soms een steuntje in de rug gebruiken bij hun huiswerk en dan kan huiswerkbegeleiding een goede optie zijn. Net als bij scholen bestaan er verschillen tussen huiswerkinstituten. Vooral […]

Lees meer

Huiswerkbegeleiding bij Instituut HIP is anders   “ Sinds ik naar huiswerkbegeleiding ga, heb ik veel meer tijd over voor leuke dingen als ik thuis ben!”   “ Het is daar heel lekker rustig, geen naar binnen rennende broertjes of mijn playstation in de buurt….ik kan me goed concentreren, waardoor […]

Lees meer

INSTITUUT HIP HELPT JE DE EINDEXAMENS DOOR! Het einde van het schooljaar komt in zicht. Voor velen een fijne periode van het jaar; het zonnetje laat zich steeds meer zien, de bomen worden weer groen en de plannen voor de zomervakantie worden gemaakt. Toch is het voor een aantal leerlingen […]

Lees meer